Officiële opening Blind Wall

Officiële opening Blind Wall 22 oktober 2023

De officiële opening van onze Blind Wall vindt plaats op zondag 22 oktober 2023 a.s.

Met veel enthousiasme wordt de muur vanaf vrijdag 4 augustus al bewonderd door onze bewoners en medewerkers. Ook bezoekers en passanten genieten van de muur tijdens een wandeling. Wij zijn ontzettend blij en trots op het resultaat, ontworpen en geschilderd door kunstenaar Maaike Canne.

Alle muurschilderingen van Blind Walls zijn gebaseerd op verhalen, gebeurtenissen of personen die een directe connectie hebben met de locatie van de schildering. Zo is onze muur met name geïnspireerd door het missieverleden. Geïnspireerd op de missies van de verschillende paters (voornamelijk naar Zuidoost Azië en Afrika is Maaike op zoek gegaan naar vormgeving uit deze regio. Wat Maaike hierin opviel waren de vele ‘doorkijkjes’. Dit is ook de basis van het ontwerp geworden.

Ontwerp 

Gebaseerd op de reizen van de paters heeft Maaike gekozen voor serene en warme landschappen die tevoorschijn komen in ‘doorkijkjes’. De vergezichten zijn neutraal en ambigu zodat de kijker zelf kan bepalen waar en wanneer het tafereel plaats vindt. Hierdoor hoopt Maaike dat het herinneringen aan verre oorden en fijne vakanties oproept bij de bewoners van Park Zuiderhout. Dit geeft de kijker de mogelijkheid weg te dromen in mooie ervaringen, welke de bewoners van Park Zuiderhout er genoeg zullen hebben op hun over het algemeen oudere dag.

De muurschildering toont ook de cyclus van dag en nacht , inclusief zonsopkomst en -ondergang. Dit staat symbool voor het leven, maar ook voor de dood die ook plek verdient bij Park Zuiderhout. Dit alles wordt bij elkaar gebracht door een witte duif. De kleur wit kun je associëren met helderheid en reinheid en de vogels zelf staat voor de heilige geest, vrijheid en het ‘uitvliegen; van de paters naar verre oorden. Al met al dient de schildering het doel de bezoeker een warm en fijn gevoel te geven. Dit wordt ondersteund door de vormen maar ook zeker door de kleuren.

Harmonie Euphonia Teteringen

De officiële opening vindt plaats op zondag 22 oktober 2023. We werken samen met Harmonie Euphonia Teteringen en Zoran Rosendahl componeert een muziekstuk speciaal voor Euphonia. Zoran laat zich bij het schrijven van dit werk inspireren door onze muurschildering, dit maakt het extra bijzonder. In oktober, tijdens de officiële onthulling van de Blind Walls muurschildering, zal het werk van Zoran voor het eerst uitgevoerd worden.