Dank je wel zorgassistenten!

Dank je wel zorgassistenten!

Eind september blikten we met de zorgassistenten in Park Zuiderhout terug op een hele bijzondere periode. In de heftigste periode van de coronaperiode kwamen zij ons helpen. En dat heeft iedereen veel gebracht.

Publicatiedatum: 5 oktober 2021

Win-win

De subsidie Extra handen voor de zorg gaf mensen zonder ervaring de kans om de zorgsector beter te leren kennen. Door opleiding en met werkervaring. En zorgorganisaties kregen er extra handen bij in een zeer intensieve periode.
Een win-winsituatie, ook voor de bewoners en medewerkers van Park Zuiderhout. De zorgassistenten konden zorgen voor extra aandacht voor de bewoners in een tijd dat dat echt nodig was.

Passie voor de zorg

We ontvingen gedurende zes maanden elf enthousiaste zorgassistenten in Park Zuiderhout. Via de Nationale Zorgklas volgden zij hun opleiding. Acht deelnemers behaalden het mbo-certificaat Individuele (basis)zorg verlenen, niveau 2 en 3 (mede mogelijk gemaakt door ROC Kop van Noord-Holland en Oppstap Zorg&Welzijn). Inmiddels zijn de coronabanen gestopt maar negen zorgassistenten zijn werkzaam gebleven in de zorg, waarvan vijf in verschillende functies in Park Zuiderhout.

We zijn deze toppers erg dankbaar voor hun enthousiasme en energie voor de bewoners en voor de organisatie. Nogmaals: dank jullie wel!