Dagbesteding De Blauwe Hoef

De Blauwe Hoef biedt een extra thuis voor mensen die de structuur van de dag niet meer zelf kunnen regelen. Bijvoorbeeld door dementie. De medewerkers van De Blauwe Hoef bieden een warme, veilige en overzichtelijke omgeving.

In een gezellige huiskamersetting is er tijd voor samenzijn, maar ook tijd voor jezelf. We zorgen voor een fijne dag voor de bezoeker en werken aan zijn of haar welbevinden en zelfredzaamheid. En we nemen wat zorg uit handen van u als mantelzorger. U bent samen met uw naaste van harte welkom om sfeer te proeven. 

Voor wie

Op dagbesteding De Blauwe Hoef verwelkomen we inwoners van Oosterhout, Breda en omgeving. Ook huurders van de appartementen in ons park zijn welkom. U kunt bij ons terecht met een Wmo-beschikking voor begeleiding van uw gemeente of met een Wlz-beschikking. Ook particulier kunt u gebruikmaken van dagopvang.

Heeft u (nog) geen Wmo- of Wlz-beschikking, of bent u zich aan het oriënteren?

Bel voor een afspraak met een van onze medewerkers. Zij denken graag mee met uw situatie en kunnen adviseren over het aanvragen van de vereiste papieren. Ook bent u van harte welkom voor een kopje koffie om sfeer te proeven op De Blauwe Hoef. U bereikt de dagbesteding via het Serviceteam op het telefooonnummer 076 578 40 00. 

Inspanning en ontspanning

Op een ongedwongen manier prikkelen we de capaciteiten van de bezoekers van onze dagbesteding. Zodat we werken aan het behoud van functioneren. Dit doen we aan de hand van een Zorgleefplan dat we in overleg met de bezoeker en/of naasten opstellen. Op De Blauwe Hoef ben je thuis en doe je de dingen zoals thuis. Huishoudelijk werk bijvoorbeeld, zoals de tafel dekken, een taart bakken of de plantjes verzorgen op ons terras. Deze klussen doen we wanneer we er zin in en tijd voor hebben. Bezoek is van harte welkom, gezellig. De Blauwe Hoef is de plek voor gezelligheid en sociale contacten. Zonder verplichtingen. Bijvoorbeeld een goed gesprek onder het genot van een kopje koffie met iemand met wie het klikt. Er is ook tijd voor ontspanning: een wandeling in de tuin of het bos, muziek luisteren, op pad naar een van de clubs in Park Zuiderhout of een dutje doen in een gemakkelijke stoel. Het kan en mag allemaal. 

Maaltijden en vervoer

Bezoekers van de dagbesteding eten ’s middags samen. U kunt uw naaste zelf naar de dagbesteding brengen en ophalen. Wij kunnen het vervoer ook voor u regelen. Wat u wenst. 

Dagbesteding De Blauwe Hoef is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur. 

Persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op!

Indruk van dagbesteding De Blauwe Hoef