Wonen met ondersteuning (Wlz)

Als zelfstandig wonen niet meer lukt en er een Wlz-indicatie is, bieden wij u wonen met ondersteuning in een van onze parkappartementen.

Uw vertrouwde (t)huis verlaten en verhuizen naar Park Zuiderhout is een grote stap. De medewerkers en vrijwilligers zullen er alles aan doen om u en uw naasten te helpen wennen en uw nieuwe leven in te richten.

Positieve gezondheid

In een parkappartement van Park Zuiderhout bieden we u een fijne woonomgeving met ondersteuning en zorg afgestemd op uw wensen en voorkeuren. Op een prettige manier, met aandacht, respect en wanneer u dat wenst. Park Zuiderhout werkt met het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. In de zorg gaat vaak de eerste aandacht uit naar pijn, ongemakken of beperkingen. Uit onderzoek blijkt echter dat je je ook gezond en gelukkig kunt voelen als je (lichamelijke) beperkingen hebt. Er zijn namelijk veel verschillende zaken van invloed op hoe iemand zijn eigen gezondheid ervaart. Positieve Gezondheid is voor iedereen anders en bij Park Zuiderhout willen we bereiken dat iedereen ervaart dat hij of zij ertoe doet op zijn of haar eigen manier.

Een fijne woonomgeving

Als u bij ons komt wonen, bespreken we met u wat voor u het leven waardevol maakt. De landelijke omgeving, het welzijnsprogramma van Zuiderhout Buiten en de diverse ontmoetingsplaatsen in het park bieden u volop mogelijkheden om te genieten van het leven. Boven alles willen wij dat u uw leven kunt leiden zoals u dat wilt. In Park Zuiderhout blijft uw sociale leven sociaal. Uw geliefde blijft uw geliefde en u kunt blijven genieten met uw kinderen en kleinkinderen. Lees hier meer over de voorzieningen in ons park

Wist u dat wij tweepersoonsappartementen bieden voor echtparen waarvan tenminste één van de twee zorgbehoevend is? 
Bekijk hier de folder. 

Het team van Park Zuiderhout

Betrokken professionals ondersteunen u en uw naasten waar nodig en mogelijk. Een vast team van verpleegkundigen, verzorgenden, medewerkers huishoudelijke dienstverlening en servicemedewerkers zal samen met uw mantelzorgers de juiste begeleiding (blijven) bieden. De betrokkenheid van uw naasten zien wij als een waardevolle en noodzakelijke toevoeging aan de ondersteuning die wij geven. Een van de medewerkers van het team wordt uw eerste aanspreekpunt voor alle zaken die spelen: uw contactverzorgende. Zij of hij gaat met u en uw familie in gesprek over uw zorgbehoeften en wensen. Afspraken leggen we vast in een persoonlijk zorgleefplan. U en uw naasten kunnen inzage krijgen via het digitale rapportagesysteem Carenzorgt.

Meer ondersteuning

Mocht er een grotere vraag aan structuur en zorg zijn of komen, dan bieden we ook de mogelijkheid tot dagbesteding en groepswonen. Daarnaast is er in ons park een afdeling voor bewoners met speciale zorg aanwezig: Munnikhof. Munnikhof biedt mensen met een intenstieve zorgvraag een extra beschermde woonomgeving. 

Meer informatie?

In de gids Wonen met ondersteuning in Park Zuiderhout vindt u nog meer informatie. U kunt deze gids hier digitaal inzien. De afdeling Relatiebeheer vertelt u graag meer en denkt mee met uw persoonlijke situatie. U bereikt de relatiebeheerders via telefoonnummer (076) 578 40 00 of mail naar serviceteam@parkzuiderhout.nl. We zien uit naar een nadere kennismaking! 

Heeft u vragen of wilt u advies over langdurige zorg vanuit de Wlz? De adviserend verpleegkundigen van het zorgkantoor geven u graag advies en helpen u bij het vinden van de beste zorg. Kijk voor meer informatie op www.cz-zorgkantoor.nl/advies

Indruk parkappartementen met ondersteuning

Indruk ligging Park Zuiderhout