AIR De Missie in Stedelijk Museum Breda

9 september t/m 13 november 2022

De tentoonstelling toont de resultaten van de werkperiode van kunstenaars Ronald van der Meijs, JaDa (Jan Van Den Dobbelsteen en Danielle Lemaire) en Sophie Mantel. Eind 2020 startte hun artist in residence waarbij ze afwisselend drie maanden werkten in Park Zuiderhout. 

Publicatiedatum: 30 augustus 2022

Expositie
Het museum toont een overzicht van de uitkomsten van de residenten uit het eerste jaar: Ronald van der Meijs, JaDa (Jan Van Den Dobbelsteen en Danielle Lemaire) en Sophie Mantel. In hun werken, tekeningen, foto’s, (geluids)installaties, worden uiteenlopende onderwerpen aangeraakt, zoals de oneindige cyclus van groei en verval, het Brabantse kloosterleven en missieverleden en het op een betekenisvolle manier ontmoeten van de ander. Zo ontstaat er een bijzondere inkijk in de wereld van Park Zuiderhout.

Trots
"We zijn trots dat een groter publiek nu kan kennismaken met AIR De Missie en de werken van de kunstenaars. Het is prachtig om te zien hoe bewoners en hun naasten maar ook medewerkers en vrijwilligers genieten van de aanwezigheid van een kunstenaar in Park Zuiderhout. Het zorgt voor prachtige kunst, bijzondere ontmoetingen en zelfs vriendschappen. De expositie laat dat op een boeiende wijze zien." - Susan Lambeck, projectleider AIR De Missie. 

Over AIR De Missie
AIR De Missie is de naam van een artist in residence project in Park Zuiderhout: een project waarbij kunstenaars worden uitgenodigd om tijdelijk een woon- en werkplek te betrekken. Jaarlijks worden drie kunstenaars uitgenodigd om de betekenis van religie, zingeving en spiritualiteit in onze hedendaagse samenleving te onderzoeken. Tijdens een periode van drie maanden wonen en werken de kunstenaars vanuit het Missiehuis. Daarbij staat het contact met de bewoners van Park Zuiderhout centraal.

Meer informatie over AIR De Missie vind je hier.

Meer informatie over de expositie vind je hier op de website van Stedelijk Museum Breda.