Nieuwe lezing Levenskunst Zuiderhout

Chagall, kleuren van de ziel

Maandagavond 31 oktober is Ruud Bartlema te gast bij Levenskunst Zuiderhout. Hij houdt een lezing over de schilderkunst van Marc Chagall. 

Publicatiedatum: 17 oktober 2022

Een tocht door werk en leven
Marc Chagall is een fenomeen geweest. In deze lezing maken we aan de hand van afbeeldingen van Chagalls schilderijen een tocht door het werk en leven van deze kunstenaar. Chagall werd bijna 98 jaar oud en werkte tot op de dag van zijn dood in 1985 in Saint Paul de Vence in de Franse Provence. Ruud Bartlema sprak al eerder over Chagall bij Levenskunst Zuiderhout. Deze tweede lezing is ook uitstekend te volgen voor wie de eerste lezing niet meemaakte.

Over Ruud Bartlema
Ruud Bartlema (1944) studeerde theologie aan de Universiteit van Amsterdam, met speciale belangstelling voor mystieke stromingen uit het Jodendom. Daarnaast bekwaamde hij zich als beeldend kunstenaar aan een Vrije Akademie in dezelfde stad en volgde daar lessen in beeldhouwen en schilderen van Maarten Krabbé. Al bijna een halve eeuw is hij gefascineerd door het werk van Marc Chagall.

Iedereen is welkom
De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. Bij de entree betaalt u een bijdrage van € 5,00 per persoon (inclusief koffie en thee). Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voor € 16,00 voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo maakt u van uw avond Levenskunst een compleet avondje uit. Hiervoor is wel een reservering nodig. Dit doet u via het serviceteam, serviceteam@parkzuiderhout.nl of (076) 578 40 00.

Levenskunst Zuiderhout zet zich in voor spirituele ontwikkeling en bewustwording en organiseert dit najaar vier bijeenkomsten in Park Zuiderhout. Het najaarsprogramma vindt u hier