Lezing Jef Abbeel over Oekraïne

Start najaarsprogramma Levenskunst Zuiderhout

Publicatiedatum: 6 september 2022

Levenskunst Zuiderhout start maandagavond 26 september met een nieuw seizoen. Levenskunst Zuiderhout zet zich in voor spirituele ontwikkeling en bewustwording en organiseert dit najaar vier bijeenkomsten in Park Zuiderhout. Belangstellenden zijn van harte welkom! Tijdens de eerste avond ontvangen we Jef Abbeel die een lezing geeft over Oekraïne.

Lezing 26 september

Hoewel Rusland ontstaan is in Kiev en dus bij Oekraïne hoort, menen Poetin en zijn aanhangers dat hun buurland geen bestaansrecht heeft en dat zij het mogen veroveren en vernietigen. En dit terwijl ze het bestaan van Oekraïne erkend hebben in 1991, 1994 en 1997. In deze lezing overloopt Jef Abbeel de geschiedenis van beide Slavische broedervolkeren vanaf de 9de eeuw tot nu, met de nadruk op de 20ste en 21ste eeuw. We bespreken ook de politiek, economie, Belgische en Nederlandse bedrijven in Oekraïne, bevolking, godsdienst, de oorlog (oorzaken en gevolgen), sancties en tegensancties, houding van China, India, Turkije en slachtoffers. Er zal geen vraag onbeantwoord blijven.

Over Jef Abbeel
Jef Abbeel is spreker, recensent en oud-leraar geschiedenis en Latijn. Hij geeft al lange tijd voordrachten over China, het Midden-Oosten, Rusland. Hij zat aan tafel met Vlaamse politici zoals Alexander De Croo, Bart De Wever, maar ook met Europese politici zoals Donald Tusk, Herman Van Rompuy en Guy Verhofstadt.

Iedereen is welkom
De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 19.30 uur. Bij de entree betaalt u een bijdrage van € 5,00 per persoon (inclusief koffie en thee). Aanmelden is niet nodig. De mogelijkheid bestaat om voor € 16,00 voorafgaand aan de lezing een hapje te eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo maakt u van uw avond Levenskunst een compleet avondje uit. Hiervoor is wel een reservering nodig. Dit doet u via het serviceteam, serviceteam@parkzuiderhout.nl of (076) 578 40 00.

Meer Levenskunst Zuiderhout
Dit najaar heeft Levenskunst Zuiderhout vier bijeenkomsten voor u in petto. Klik hier voor het programma.
Als u op de hoogte wilt blijven van de bijeenkomsten, meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief Levenskunst op deze pagina.