Levenskunst 24 april: Marieke Rijpkema: Titus Brandsma - Een heilige verzetsman?

Nieuwe avond Levenskunst op 24 april

Marieke Rijpkema: Titus Brandsma - Een heilige verzetsman?

Levenskunst Zuiderhout nodigt u uit voor een nieuwe bijeenkomst op maandagavond 24 april. Dit keer gaat de avond over Titus Brandsma.

In het afgelopen jaar is Titus Brandsma (1881-1942) door paus Franciscus heilig verklaard. In deze lezing door Marieke Rijpkema maken we nader kennis met deze veelzijdige professor, pater Karmeliet, Fries, journalist, bestuurder en man van verzet tegen het nazisme, die stierf in concentratiekamp Dachau. Met behulp van een PowerPointpresentatie wordt een indruk gegeven van zijn levensloop. En aan de hand van een aantal teksten van zijn hand en getuigenissen over hem, proberen we zicht te krijgen op wat deze bijzondere mens bewoog en wat hij ons vandaag de dag te zeggen heeft.

Van harte welkom!
De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in Park Zuiderhout. We vragen een bijdrage van € 5,- van iedere bezoeker. Aanmelden is niet nodig.

Daghap
Voorafgaand aan de lezing kunt u vanaf 18.00 uur een hapje eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo maakt u van uw avond Levenskunst een compleet avondje uit. De daghap bestaat uit een hoofdgerecht en een voor- of nagerecht, afgestemd op het thema van de avond. Voorafgaand aan de voorstelling serveren we koffie. De kosten zijn €19,95 inclusief drankje. U kunt tot uiterlijk donderdag voorafgaand aan de lezing reserveren voor de daghap bij het serviceteam: serviceteam@parkzuiderhout.nl of 076 578 40 00. Als u komt eten, heeft u de mogelijkheid om alvast uw plaats in de zaal te reserveren.

Benieuwd naar wat Levenskunst dit voorjaar nog meer u in petto heeft? 
Bekijk het programma hier of meld u op deze pagina aan voor de Levenkunst nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte!