Najaarsprogramma 2023 Levenskunst

Nieuwe najaarsprogramma Levenskunst start op maandag 25 september

Levenskunst Zuiderhout heeft drie zeer diverse bijeenkomsten voor u in petto over architectuur, verschillende aspecten rondom het stervensproces en over een nieuwe economie. Laat u inspireren!

We starten de eerste lezing met Peter van Assche: Heldhaftige pogingen om vanaf nul te beginnen.

Architect en informatietheoreticus Peter van Assche zal vertellen over de manier waarop wij onze leefomgeving inrichten. Met inspirerende voorbeelden uit kunst, wetenschap en architectuur laat hij zien dat de logica waarmee wij ontwerpen en bouwen vaak is gebaseerd op achterhaalde aannames over ons en de wereld. Dat leidt tot onzinnige en weinig duurzame producten. De lezing gaat niet alleen over gebouwen, maar ook over het Antropoceen, de kunstenaar László Moholy-Nagy, de circulaire economie, woningen voor hobbits en het maken van broodroosters.


Met voorbeelden uit eigen praktijk laat Peter zien dat een andere manier van denken over systeemlogica leidt tot ontwerpen die toekomstbestendig, mooi en nuttig zijn. In de lezing komen woonhuizen aan bod, maar ook kantoren en woonbuurten, die zijn ontworpen met innovatieve of experimentele ontwerpstrategieën. De strategieën worden verduidelijkt met inspirerende historische en hedendaagse voorbeelden uit kunst, wiskunde en architectuur.

Van harte welkom!
De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in Park Zuiderhout. We vragen een bijdrage van € 5,- van iedere bezoeker. Aanmelden is niet nodig.

Daghap
Voorafgaand aan de lezing kunt u vanaf 18.00 uur een hapje eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo maakt u van uw avond Levenskunst een compleet avondje uit. De daghap bestaat uit een hoofdgerecht en een voor- of nagerecht, afgestemd op het thema van de avond. Voorafgaand aan de voorstelling serveren we koffie. De kosten zijn €19,95 inclusief drankje. U kunt tot uiterlijk donderdag voorafgaand aan de lezing reserveren voor de daghap bij het serviceteam: serviceteam@parkzuiderhout.nl of 076 578 40 00. Als u komt eten, heeft u de mogelijkheid om alvast uw plaats in de zaal te reserveren.

Benieuwd naar wat Levenskunst dit voorjaar nog meer u in petto heeft? 
Bekijk het programma hier of meld u op deze pagina aan voor de Levenkunst nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte!