AIR De Missie in Stedelijk Museum Breda

9 september t/m 13 november 2022

De tentoonstelling toont de resultaten van de werkperiode van kunstenaars Ronald van der Meijs, JaDa (Jan Van Den Dobbelsteen en Danielle Lemaire) en Sophie Mantel. Eind 2020 startte hun artist in residence waarbij ze afwisselend drie maanden werkten in Park Zuiderhout. 

Publicatiedatum: 30 augustus 2022

Expositie
Het museum toont een overzicht van de uitkomsten van de residenten uit het eerste jaar: Ronald van der Meijs, JaDa (Jan Van Den Dobbelsteen en Danielle Lemaire) en Sophie Mantel. In hun werken, tekeningen, foto’s, (geluids)installaties, worden uiteenlopende onderwerpen aangeraakt, zoals de oneindige cyclus van groei en verval, het Brabantse kloosterleven en missieverleden en het op een betekenisvolle manier ontmoeten van de ander. Zo ontstaat er een bijzondere inkijk in de wereld van Park Zuiderhout.

Trots
"We zijn trots dat een groter publiek nu kan kennismaken met AIR De Missie en de werken van de kunstenaars. Het is prachtig om te zien hoe bewoners en hun naasten maar ook medewerkers en vrijwilligers genieten van de aanwezigheid van een kunstenaar in Park Zuiderhout. Het zorgt voor prachtige kunst, bijzondere ontmoetingen en zelfs vriendschappen. De expositie laat dat op een boeiende wijze zien." - Susan Lambeck, projectleider AIR De Missie. 

Meer informatie over de expositie in het Stedelijk Museum Breda vind je hier.