Levenskunst Zuiderhout presenteert:

Concert Duo Appassionata

Zondagmiddag 13 november presenteert Levenskunst Zuiderhout een concert van Duo Appassionata in de kapel van Park Zuiderhout. Liefhebbers van klassieke muziek zijn van harte welkom!

Publicatiedatum: 7 november 2022

Cellist Tomáš Nývlt uit Oud Gastel en de Oosterhoutse pianiste Marie Louise Schwab-van Doornum – beide professionele musici - vormen samen het Duo Appassionata. Sinds 1998 werken zij samen en geven zij regelmatig concerten. Appassionata betekent hartstochtelijk. Zij hebben voor deze naam gekozen omdat zij muziek maken met hun hart, met passie. Dit zult u zeker ervaren tijdens dit bijzondere concert in de kapel van Park Zuiderhout. Het duo zal werken ten gehore brengen van onder andere Haydn, Grieg en Sarasate. 

Iedereen is welkom
De bijeenkomst vindt plaats in Park Zuiderhout, Arnold Janssenlaan 46 in Teteringen. Aanvang is 14.30 uur. Bij de entree betaalt u een bijdrage van € 5,00 per persoon (inclusief koffie en thee). Aanmelden is niet nodig. Het concert eindigt omstreeks 16.30 uur en tussendoor is er een pauze. 

Over de muzikanten
Marie-Louise Schwab-van Doornum, geboren in Den Haag, haalde haar solodiploma piano en de Prijs van Uitnemendheid aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze volgde een masterclass bij Eduardo del Pueyo, Werner Haas, Badura-Skoda en professor Gierzod en heeft concerten verzorgd met o.a. de Bulgaarse violist Peter Manuilov en de Russische violist Igor Unterberg. Ze auditeerde bij Lazar Berman in Moskou en werd zijn enige leerlinge. Tussen 1981 en 1986 ging ze regelmatig naar Moskou om met deze pianovirtuoos te studeren. Hij adviseerde haar ook samen te werken met Michael Faerman, de pianist die in 1975 de Koningin Elisabethwedtrijd op zijn naam zette. Marie-Louise Schwab werkt sinds 1998 samen met de cellist Tomáš Nývlt.

Tomáš Nývlt is geboren in Praag, Tsjechië. Hij studeerde cello bij Josef Chuchro aan het Praags Conservatorium en heeft gedurende zijn loopbaan bij verschillende orkesten en ensembles gespeeld, waaronder het Gustav Mahler Jeugdorkest o.l.v. Claudio Abbado, het Praags Radio Symfonie Orkest, het Kamerorkest Musica Bohemica en het Praags basduo samen met Ondřej Balcar (cello en contrabas). Hiermee heeft hij een brede ervaring opgedaan in de praktijk van concerten en tournees met een diversiteit aan repertoires. Daarnaast is hij als docent cello verbonden geweest aan een Praagse muziekschool. Tomáš speelt op een Franse cello uit 1825 (gebouwd in Mirecourt) en met een strijkstok van Milan Oubrecht uit Luby (Tsjechië).

Levenskunst Zuiderhout zet zich in voor spirituele ontwikkeling en bewustwording en organiseert dit najaar vier bijeenkomsten in Park Zuiderhout. Het najaarsprogramma vindt u op www.parkzuiderhout.nl/levenskunst