Koop een kaartje!

Voor het betreden

november 2022 t/m juli 2023

Voor het betreden is een kunstproject met de levensveteranen van Park Zuiderhout. Deze theatrale ontmoeting met één van de bewoners van ons park gaat over het betreden van elkaars levensbeschouwelijke ruimte. Want wat betekent het om een drempel over te gaan? Hoe maken we de ontmoeting tot kunstwerk?

 

OntmoetingTijdens de intieme theatrale ontmoeting word je door maker Sophie Mantel één op één meegenomen rondom en in de ruimtes van ons park: een voormalig missiehuis waar momenteel zo'n 270 ouderen wonen waaronder ruim 60 oud-missionarissen. Uiteindelijk beland je als bezoeker in de kamer van één van de deelnemende levensveteranen waar je na het beluisteren van een kleine audiobiografie de ontmoeting met elkaar aangaat.
Artist in residence Sophie Mantel ontwikkelde Voor het betreden tijdens een drie maanden durende artist in residence in het najaar van 2021. Ze woonde en werkte toen in Park Zuiderhout. Het eindresultaat van het totale project was van 9 september tot en met 13 november 2022 te zien in Stedelijk Museum Breda. Van november 2022 tot juli 2023 is de theatrale ontmoeting maandelijks op donderdag en vrijdagavond te beleven in Park Zuiderhout.‘’Ik ben ontroerd door het persoonlijke, het tijdelijke. Voor het betreden raakte me diep, het raakt je essentie. En Sophie is een geboren verteller.’’ - Bezoeker Atty Bax van Kunstloc Brabant‘’Weldadig en uniek. Een prachtige manier om wederzijds deuren te openen, drempels te verlagen en tot echte ontmoetingen te komen.’’ - Deelnemende bewoner Herman Wijtten (†) ''Voor het betreden heeft mij op een donker moment in mijn leven opgelicht en opgetild. Ik zal dit nooit vergeten.'' - Deelnemende bewoner Cor de JongKoop hier je ticket
Ervaar ook Voor Het Betreden. We zien uit naar komst! Een kaartje reserveer je hier.Concept, regie, spel: Sophie Mantel - Ontwerp en bouw lichtobject: Jorn Meinderts, Frans Haarman, Sophie Mantel - Deelnemende levensveteranen: Netty Versteeg (†), Herman Wijtten (†) , Marcel van der Vlugt, Cor de Jong, Theo van Zoggel, Elia Niele en Jos Vrancken - Met dank aan: Park Zuiderhout, Kunstloc Brabant, Stedelijk Museum Breda, Fen van der Kruit, Susan Lambeck en alle andere betrokken bewoners en medewerkers van Park Zuiderhout.