Open Monumentendag 15 september 2024

Dit jaar – op zondag 15 september 2024 – neemt Park Zuiderhout voor het eerst deel aan de Open Monumentendag

De 38e editie van de VriendenLoterij Open Monumentendag staat in het teken van routes, netwerken en verbindingen met als thema ‘Onderweg!’. Park Zuiderhout nodigt u uit op een speciale reis door de tijdlijn van missiehuis St. Franciscus Xaverius. Onderweg van verleden naar heden, van oude verhalen naar nieuwe ontdekkingen.

Op zondag 15 september kunt u zelf op missie gaan door dit prachtige monument, vol verhalen en geschiedenis. Tijdens de tour leert u meer over de historie van het gebouw en de bijzondere bewoners. Bovendien verrassen we u met hedendaagse kunst van o.a. Danielle Lemaire en Yannick Verhoeven, geïnspireerd door deze plek. Verwacht een boeiende mix van kunst, muziek en geschiedenis. Op missie en weer terug, ofwel altijd onderweg.

Open Monumentdag is voor Park Zuiderhout ook direct het startpunt voor een nieuw kunst- en cultuurproject ‘Mens met een Missie’. Dit project duikt in de geschiedenis van het Missiehuis en zal de verhalen van dit belangrijke erfgoed gaan vastleggen.

Beleef en ontdek monumenten tijdens het Open Monumentendag weekend op zaterdag 14 en zondag 15 september. Kijk voor alle activiteiten en de gratis opengestelde monumenten in de buurt op www.openmonumentendag.nl Park Zuiderhout is te bezoeken op zondag 15 september tussen 11.00 en 17.00uur