Blind Walls Gallery

We krijgen ter ere van ons 50-jarige bestaan in de loop van 2023 een heuse muur-schildering op een van de buitenmuren van Park Zuiderhout. We werken hiervoor samen met de Bredase organisatie Blind Walls Gallery. Blind Walls Gallery is hét museum op straat. Sinds 2015 hebben lokale, nationale en internationale kunstenaars al meer dan 95 schilderingen gemaakt. Je vindt de muurschilderingen verspreid door heel de stad Breda.

Alle muurschilderingen zijn gebaseerd op verhalen, gebeurtenissen of personen die een directe connectie hebben met de locatie van de schildering. In 2017 ontving Blind Walls Gallery de Brabantse Erfgoedprijs, voor het op hedendaagse wijze ontsluiten van immaterieel erfgoed.

Locatie muurschildering

De muurschilderij gaat straks een mooie plaats krijgen op het gebouw van de Bouverij. Deze plek is met zorg uitgekozen. Er kijkt niemand direct op uit en de plek is toegankelijk voor iedereen. Bewoners, bezoekers, wandelaars en golfers kunnen erlangs lopen en ervan genieten.

Ondertussen is de organisatie van Blind Walls flink onderzoek aan het doen naar het thema waar de muurschildering op gebaseerd gaat worden. Zoals al eerder vermeld kijken zij met zorg naar de geschiedenis van een locatie. Daarnaast komen we binnenkort samen met een kleine commissie, bestaande uit bewoners, medewerkers en leden van de SART, om te bepalen welke kunstenaar het thema vorm mag geven.

Samenwerking met Harmonie Euphonia Teteringen

Verder gaan we ook een mooie samenwerking aan met Harmonie Euphonia uit Teteringen. Zij laten een muziekstuk componeren gebaseerd op de muurschildering die straks onze omgeving gaat verrijken. De harmonie zal dit stuk ten gehore brengen tijdens de officiële opening.

Naar verwachting zal de muurschildering in de zomer worden geplaatst en houden we in oktober de officiële opening. Wij kijken ontzettend uit naar het uiteindelijke resultaat en houden u op de hoogte.