De ervaring van Marga

Helpende plus

“Ik vind het fijn om er voor de ander te zijn. Je kunt zo veel betekenen voor iemand.”

Na mijn stage ben ik bij Zuiderhout gebleven. Deze stage vond ik super leuk en nu, bijna 30 jaar later heb ik het nog steeds naar mijn zin. Mijn moeder zegt altijd: “Marga hoort gewoon op Zuiderhout”.

Wat ik in de jaren ’90 zo leuk vond, waren de religieuzen. Ik stond bij de zusters. Nu werk ik op afdeling 1 en daar heeft ook iedereen een eigen verhaal.

Zorg en aandacht

Als helpende bied ik bewoners de dagelijkse zorg. En niet minder belangrijk: extra aandacht en een luisterend oor. Ik vind het fijn om er voor de ander te zijn. Je kunt zo veel betekenen voor iemand. Ik rapporteer en overleg met collega’s. En ik denk mee over hoe we als team nog beter kunnen zorgen voor de bewoners. Onlangs behaalde ik mijn deelcertificaat helpende plus. Daar ben ik trots op.

Het vieren van leven

Ouder worden gaat helaas niet zonder gebreken. Toch proberen we met iedere bewoner er het beste van te maken en te kijken waar hij of zij nog wel van kan genieten. Ik draag hieraan bij door met een positieve instelling bij een bewoner naar binnen te gaan. Er zijn natuurlijk vaak moeilijke zorgvragen. Ik probeer dan ook rust over te brengen.