De ervaring van Pauline

Vrijwilliger

“Er heerst een warm gevoel op Park Zuiderhout. Ik ben dankbaar dat ik er als vrijwilliger mag werken”

Via Zorg voor elkaar ben ik in 2015 als vrijwilliger bij Park Zuiderhout terecht gekomen. En ik heb er mijn draai helemaal gevonden.

Vrijwilligerswerk in het park

Ik begon als vrijwilliger bij de kapsalon maar inmiddels zijn mijn werkzaamheden verder uitgebreid. Iedere dinsdag, donderdag en vrijdag ben ik op Zuiderhout te vinden. In de ochtend schenk ik koffie en thee en maak er dan een gezellig uurtje van met de bewoners. We hebben altijd leuke gesprekken rondom de tafel. Daarna ga ik vaak wandelen met bewoners. Met de rolstoel naar het dorp of heerlijk het bos in. Het is maar net waar meneer of mevrouw zin in heeft. Vaak wandel ik ook samen met een collega vrijwilligster. Dan gaan we met z’n vieren op pad. Bij slecht weer kiezen we voor beweging binnenshuis, bijvoorbeeld bij het fietslabyrint. Daarnaast ben ik ook vrijwilliger bij de wekelijkse spellenmiddag. Gezellig een potje Jokeren … Op de laatste donderdag van de maand ben ik reservekoster in de mooie kapel van Zuiderhout.

Voldoening

Bij Park Zuiderhout voel je je als vrijwilliger heel waardevol. De blije reacties en complimenten van bewoners geven veel voldoening. Ook de medewerkers laten merken dat ze blij met me zijn. Er heerst een warm gevoel op Park Zuiderhout. Ik ben dankbaar dat ik er mag werken. Ik keer altijd met een voldaan gevoel huiswaarts.

Een feestje

Je kan als vrijwilliger echt wat betekenen voor de bewoners van Park Zuiderhout. En ik vind het ook fijn dat ik medewerkers kan ondersteunen met het goede werk wat ze doen. Het is voor mij iedere keer weer een feestje om op Zuiderhout te zijn.